Risico's in beeld, bedrijfscontinuïteit gewaarborgd Adequate opvolging en snelle de-escalatie bij calamiteiten. PROBEER 'EMS' 2 WEKEN UIT!
28

BHV

Aantal BHV aanwezig
3

INCIDENTEN

Geregistreerde incidenten
130

PERSONEN

Aanwezige personen
18

MELDINGEN

Incident meldingen

Toepassing voor de Industriële sector

Of het nu gaat om de (petro)chemische-, food- of maakindustrie: uw bedrijfsprocessen leveren bovengemiddeld veel risico’s op. Calamiteiten brengen niet alleen uw medewerkers in gevaar, maar ook uw bedrijfscontinuïteit. Bovendien kunnen noodgevallen enorme gevolgen hebben voor het milieu, omwonenden en uw imago. Met EMS verkleint u risico’s, beheerst u incidenten, organiseert u uw BHV en voldoet u onder meer aan uw zorgplicht, de Arbowet en de veiligheidsladder.

Het EMS-systeem is als alles-in-één-platform dé oplossing voor de bedrijfsveiligheid. Met het platform richt u op overzichtelijke wijze uw veiligheidsstructuren in, heeft u uw BHV organisatie altijd in beeld en geeft u de bedrijfshulpverleners de juiste tools om adequaat te handelen bij incidenten.

Als er zich een calamiteit voordoet bij industriële bedrijven, kunnen de gevolgen groot zijn. Het is dan van belang om direct alle verantwoordelijken te informeren en met elkaar in contact te brengen, zodat zij de juiste stappen kunnen nemen voor een adequate opvolging en snelle de-escalatie. In het geval van opschaling kan het EMS platform door middel van EMS Voice direct het crisismanagementteam met elkaar in verbinding brengen via een conference call.

Bedrijfsveiligheid goed geregeld!

Binnen uw organisatie zijn er voldoende medewerkers opgeleid tot BHV’er. Alleen heeft u vervolgens geen idee hoeveel en welke BHV’ers er nu aanwezig zijn. Daarnaast is de situatie sooms zo onoverzichtelijk dat u nooit kunt weten waar bedrijfshulpverleners zich precies bevinden. Daardoor zal het meer tijd en moeite kosten om de juiste personen op de juiste plek te krijgen bij een calamiteit.

Het EMS-systeem is dé oplossing voor elk bedrijf in die tegen deze problemen aanloopt. Met het alles-in-één-platform voor bedrijfsveiligheid houdt u namelijk altijd overzicht. Dat geeft een veilig gevoel binnen de hele organisatie en voorkomt dat heel het kantoor in rep en roer is als iemand — bij wijze van spreken — zijn vinger heeft gekneusd.

Met de EMS app, Desktop App en fysieke noodknoppen van het EMS-systeem is het mogelijk om bij elk type incident alleen de juiste mensen te alarmeren. Daardoor wordt niet iedereen in de WhatsApp-groep of met een pieper op zak meteen opgeroepen bij elke calamiteit, maar alleen de personen met de vaardigheden die op dat moment benodigd zijn.

bhv-app
bhv-e-learning-1024x1024

Informatie en protocollen vastleggen

In noodgevallen is het van groot belang dat cruciale informatie direct beschikbaar is en uw BHV organisatie precies weet wat zij moeten doen. In het EMS-systeem slaat u heel eenvoudig informatie, protocollen en ideeën op. Gebruikers kunnen die via de app raadplegen. Zo kan kennis worden gedeeld en voorkomt u dat belangrijke informatie slechts bij een aantal mensen binnen uw bedrijf bekend is.

Bij het versturen van een melding via EMS is het bovendien mogelijk om onder meer plattegronden en instructies mee te sturen. Stel dat het sprinklersysteem afgaat, dan kunt u direct de uitleg meesturen hoe dat weer uitgezet kan worden. Zo worden via EMS niet alleen de juiste personen gealarmeerd bij een incident, maar hebben zij meteen ook de juiste informatie voor handen.

Overzicht over uw werkterrein

Bij industriële bedrijven is er veelal sprake van een onoverzichtelijke situatie op het complex. Met de gedetailleerde plattegrond binnen het EMS-systeem houdt u overzicht over uw BHV organisatie. Daarop is precies te zien waar de gebruikers van de app zich bevinden. Dat geldt voor zowel binnen als buiten de panden op het terrein.

Van iedere gebruiker worden bovendien de vaardigheden geregistreerd. Op die manier is voor uw BHV organisatie altijd duidelijk waar welke gebruikers met welke competenties zijn. In het geval van een calamiteit kan er daardoor adequaat en effectief worden gehandeld. U weet precies waar de BHV’ers zich bevinden, waardoor zij — eventueel aan de hand van de benodigde vaardigheden — snel gemobiliseerd kunnen worden.

BHV-locatie
sensoren-internet-of-things-e1601209498874

Detecteren met Sensorsystemen

Als binnen uw bedrijf wordt gewerkt met verschillende machines en/of meerdere sensorsystemen wilt u zo snel mogelijk de mensen met de benodigde vaardigheden notificeren indien een sensor actief is. In het geval van een brandmelding kunnen dat bijvoorbeeld andere werknemers zijn dan bij een machinestoring.

Aan de hand van de competenties koppelt u met EMS de gebruikers aan de verschillende systemen. Mochten er zich problemen voordoen, dan weet u zeker dat de juiste mensen direct worden gewaarschuwd. Op die manier verkort u de reactietijd, worden problemen sneller opgelost en verkleint u de kans op schade voor uw bedrijf.

Receptie Portaal

Over het algemeen is de receptie het centrale punt in elk kantoorpand. Bij incidenten melden werknemers en bezoekers zich veelal hier. Met het Receptie Portaal van het EMS-systeem worden de juiste BHV’ers eenvoudig gemobiliseerd.

Als er bijvoorbeeld wordt gebeld over een ongeval op een bepaalde verdieping kunnen receptiemedewerkers meldingen maken op basis van vooraf bepaalde scenario’s. Daarnaast is het ook mogelijk om binnen het Receptie Portaal overzicht te houden over de bezetting van de BHV organisatie.

Event-bhv-risico-type
EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de BHV app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT