begeleid wonen Zelfstandig en zelfredzaam met hulp van EMS Langer zelfstandig wonen onder begeleiding. Een veilige woning en werkplek gecombineerd. PROBEER 'EMS' 2 WEKEN UIT!
zelfstandig-wonen

Langer zelfstandig en zelfredzaam.

Het bejaardenhuis is definitief verleden tijd. Steeds meer ouderen blijven tot op hoge leeftijd in hun eigen vertrouwde omgeving wonen, veelal met hier en daar externe hulp of begeleiding. Met de vergrijzing van de samenleving zal dat de komende decennia alleen nog maar verder toenemen. Al die ouderen zijn thuis of tijdens begeleidende activiteiten extra kwetsbaar. Een valpartij, keukenbrandje of ongeluk; een incident is zo ontstaan.

Hoe zorgt u ervoor dat al die kwetsbare mensen zelfredzaam blijven en op een verantwoorde manier thuis kunnen wonen? Kunnen zij eenvoudig en snel alarm slaan in noodgevallen? Zijn zij in staat om ook in volledige paniek meteen de juiste hulpverleners in te schakelen? En kunnen begeleiders snel extra hulp oproepen bij zware calamiteiten of als zij zich onveilig voelen?

Het EMS-systeem is daarvoor dé oplossing. Met fysieke noodknoppen van het systeem kunnen bewoners en begeleiders altijd direct de juiste hulp inschakelen, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat. Begeleiders hebben bovendien via de app altijd toegang tot de vastgelegde protocollen en weten daardoor in elke situatie precies hoe zij moeten handelen.

Met EMS creëert u een veilige woon- en werkomgeving, verkleint u de risico’s en geeft u begeleiders de juiste middelen om adequaat op te treden.

Noodknoppen voor bewoners

Met het plaatsen van noodknoppen in de woning geeft u bewoners zekerheid. Zowel vaste als mobiele alarmknoppen zijn te koppelen aan EMS. Omdat voor elke noodknop apart bepaald kan worden wie er worden gealarmeerd, kunt u aan de hand van de in kaart gebrachte risico’s iedere woning zo veilig mogelijk inrichten. Alle alarmknoppen werken onafhankelijk van lokale servers — en blijven dus altijd werken — en geven bij een melding direct de locatie door.

Stel dat bewoners in paniek raken door bijvoorbeeld een keukenbrand, dan hoeven zij alleen op de noodknop in de keuken te drukken en wordt meteen de juiste hulp ingeschakeld.
Bewoners kunnen daarnaast een mobiele noodknop dragen en daarmee alarm slaan als zij gevallen zijn of zich niet goed voelen. De gealarmeerde personen krijgen bij een melding direct te zien met welk type incident zij te maken krijgen en wat het te volgen protocol is.

Door de woning en bewoners te voorzien van noodknoppen vergroot u de zelfredzaamheid en zullen zij langer met een veiliger gevoel thuis kunnen blijven wonen.

ems-opschalen-1024x1024

Veiligheid van begeleiders met de EMS APP of een apparaat

Met EMS hebben ook uw medewerkers de juiste middelen om veilig aan het werk te gaan. Met onder meer de App op de mobiele telefoon of mobiele noodknoppen kunnen zij eenvoudig opgeroepen worden of juist collega’s alarmeren als ze te maken krijgen met agressie.

Ook is het mogelijk vaste noodknoppen te installeren op locaties waar onder begeleiding activiteiten plaatsvinden. Dat kan de dagbesteding zijn, maar ook zwembaden of fitnesscentra. Begeleiders kunnen met de noodknoppen snel de juiste extra hulp inschakelen als er zich een incident voordoet.

EMS: uw geheugensteun

Het EMS-systeem kan ook fungeren als geheugensteun voor periodieke taken. Zo is het mogelijk om terugkerende werkzaamheden zoals het controleren van brandblussers of sensoren toe te kennen aan bepaalde personen binnen uw organisatie. Het systeem stuurt hen een melding als de controle weer moet worden uitgevoerd.

Die taken kunnen ook per woning of appartementencomplex worden ingesteld. Uw medewerkers krijgen dan een melding als bijvoorbeeld de brandmelders gecontroleerd moeten worden. Op die manier voorkomt u dat dit soort taken vergeten worden en houdt u de woonomgeving altijd zo veilig mogelijk.

bhv1-1024x1024
EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de App alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u sneller kunt reageren en (bedrijfs)risico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT