Beter voorbereid op incidenten en calamiteiten SNEL EN ADEQUAAT HANDELEN IN NOODSITUATIES VOOR BHV, BOA's EN ALLEENWERKERS PROBEER 'EMS' 2 WEKEN UIT!
bhv-app

Veilig aan het werk met EMS

Medewerkers van de gemeente krijgen regelmatig te maken met bedreigende situaties. Boa’s belanden op straat in vervelende situaties, medewerkers hebben boze bezoekers aan de balie en ambtenaren in spreekkamers moeten slechtnieuwsgesprekken voeren. Hoe zorgt u als gemeente ervoor dat al uw medewerkers, op straat en binnen de gebouwen, zich veilig voelen en accuraat kunnen handelen bij incidenten?

Het EMS-systeem is daarvoor dé oplossing. Het alles-in-één-platform voor bedrijfsveiligheid biedt de mogelijkheid om via de mobiele BHV app, pc-widget en fysieke noodknoppen bij elk incident de juiste mensen te alarmeren. Bovendien is op de plattegrond in het systeem de exacte locatie van het incident te zien.

De-escaleren met alarmknoppen

Door boa’s en gemeentemedewerkers die buiten alleen aan het werk zijn te voorzien van mobiele alarmknoppen zullen zij met een veilig gevoel de straat op gaan. Bij één druk op de knop krijgen collega’s meteen hun locatie te zien en kan er snel worden gehandeld.

Het voordeel van het EMS-systeem is dat per alarmknop bepaald kan worden welke personen er worden gealarmeerd, waardoor voor elk type incident alleen de mensen met de benodigde vaardigheden worden opgeroepen. Alle alarmknoppen werken bovendien stand alone. Daardoor zijn ze niet afhankelijk van lokale serversystemen.

handhaving
interventie-team-agressie

EMS Voice, belsysteem in de cloud

Het is mogelijk noodknoppen te koppelen aan het belsysteem EMS Voice. Zodra in een spreekkamer de alarmknop wordt ingedrukt, belt het systeem automatisch uit naar bijvoorbeeld het interventieteam. Deze kunnen dan direct ter plaatse gaan en staan met elkaar in verbinding. Op basis van het gesprek kan het team gepaste actie ondernemen. Zo wordt verdere escalatie eenvoudig voorkomen.

Bij escalatie van incidenten kan er eenvoudig opgeschaald worden via EMS Voice waar direct de leden van bijvoorbeeld het crisismanagementteam door een vooraf gemaakte escalatie procedure in een conference call plaatst. Daardoor zijn alle betrokken personen direct op de hoogte van het incident en kunnen zij meteen de juiste acties ondernemen en vanuit EMS coördineren.

Overzicht van de BHV organisatie

Gemeentes staan voor de uitdaging om overzicht te houden over de BHV organisatie. In de BHV app worden daarom van iedere gebruiker de specifieke competenties vastgelegd. Op de plattegrond van het gebouw is vervolgens eenvoudig te zien waar de gebruikers met welke vaardigheden zich bevinden. Op die manier is op elk moment duidelijk of er voldoende BHV’ers aanwezig zijn.

Om een overzicht te hebben van de bezoekers in het gebouw, is het mogelijk om in het EMS-systeem te werken met een aanwezigheidsregistratie. In het geval van een calamiteit is daarmee eenvoudig te zien wie er in het gebouw zijn. Deze taak kan bijvoorbeeld door de baliemedewerkers worden uitgevoerd in het Receptie Portaal, waarin ook overzicht over de BHV organisatie kan worden gehouden en eenvoudig meldingen kunnen worden gemaakt van incidenten aan de hand van vooraf bepaalde scenario’s.

Event-bhv-risico-type
bhv-app-plaatsbepaling

Inpandige plaatsbepaling, snelle opvolging bij incidenten!

  • Gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties.
  • Indoor plaatsbepaling met duidelijke benaming per locatie.
  • Alarmering en Incident notificaties met de EMS App en overige kanalen.
  • Notificaties aan relevante personen en vaardigheden.
  • Directe communicatie tijdens incidenten via push-to-talk, conference call, beeldbellen en chat.
  • Gedetailleerde aanwezigheid en incident rapportage.
  • Creëer uw eigen scenario's, op maat voor uw organisatie.
  • Centrale Receptie portaal
  • EMS Voice, eenvoudig alarmeren door te bellen!
  • Koppel elke brandmeldinstallatie via ESPA aan EMS voor snelle inzet van BHV.
EMS IS O.A. ACTIEF BIJ DE VOLGENDE ORGANISATIES
EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de BHV app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT