bhv-organisatie Organiseer en automatiseer de BHV Organisatie Een goed ingerichte bedrijfsnoodorganisatie met EMS! PROBEER 'EMS' 2 WEKEN UIT!
bhv-app-ems

De BHV Organisatie inzichtelijk en paraat!

Kunnen uw bedrijfshulpverleners met de huidige middelen binnen no-time alle mensen binnen uw organisatie bereiken en helder communiceren in het geval van een calamiteit? Hebben uw hoofd BHV’ers altijd een overzicht van de actuele bezetting van de BHV organisatie en kunnen zij eenvoudig rapporteren? En ligt er een stappenplan klaar voor het crisismanagementteam, zodat er snel opgeschaald kan worden bij een zwaar incident? Kortom, beschikt iedereen binnen uw BHV organisatie op dit moment over de juiste tools om hun functie goed uit te kunnen voeren?

Het EMS systeem is hét antwoord op al die vragen. Als alles-in-één-platform voor bedrijfsveiligheid voorziet EMS in alle veiligheidsbehoeften. Zo verkleint u risico’s en creëert u een veilige werkomgeving voor al uw werknemers. Met het systeem worden altijd direct de juiste hulpverleners gealarmeerd, kunnen zij eenvoudig notificeren bij incidenten, is er overzicht over de aanwezige kennis van uw BHV organisatie en is het na noodgevallen gemakkelijk om te rapporteren en evalueren.

Doordat in EMS per gebruiker de speciale vaardigheden worden vastgelegd is binnen het systeem op de plattegrond van uw gebouw(en) altijd te zien waar de BHV’ers met welke competenties zich bevinden. Zo houdt de hoofd BHV’er of andere leidinggevenden overzicht over de actuele bezetting van de BHV organisatie.

Snelle en heldere communicatie bij incidenten.

Snelle en heldere communicatie bij incidenten kan mensenlevens redden. Met EMS verlaagt u de responstijd. Het systeem geeft uw BHV’ers de tools om direct de juiste hulpverleners in te schakelen. Aan de hand van de in kaart gebrachte risico’s richt u de digitale omgeving van EMS in, van waar gebruikers melding kunnen maken van een calamiteit.

Voor elk mogelijk incident stelt u een aparte alarmknop in. Bovendien legt u per gebruiker de speciale vaardigheden vast en slaat u voor alle calamiteiten een protocol op. Door de gebruikers met de benodigde competenties te koppelen aan elke alarmknop, worden bij ieder incident altijd meteen de juiste BHV’ers ingeschakeld.

Als er in EMS een melding wordt gemaakt, laat het systeem de opgeroepen BHV’ers direct zien waar de melding vandaan komt, wordt de locatie van de andere BHV’ers getoond en welk protocol gevolgd moet worden. Bovendien zijn er binnen EMS met de chatfunctie, beeldbellen, push-to-talk en spraakberichten tal van mogelijkheden om snel met elkaar te communiceren en eventueel eenvoudig op te schalen.

ems-ploegleider-1024x1024
ems-opschalen-1024x1024

Opschalen volgens plan!

Door voor iedere mogelijke noodsituatie een protocol op te stellen en vast te leggen in EMS, kan die in het geval van een calamiteit direct getoond worden aan de gealarmeerde gebruikers. Zij zien bij een melding meteen in de EMS app wat het stappenplan is en hoe en wanneer er opgeschaald moet worden. Dat leidt tot een betere samenwerking en snellere beslissingen. Zo gaat er geen enkele kostbare minuut verloren en worden onnodige gevaren voorkomen.

Voor onderlinge communicatie tijdens calamiteiten biedt EMS tal van mogelijkheden: push-to-talk, spraakberichten, tekstberichten en beeldbellen. Indien er snel opgeschaald moet worden, biedt EMS Voice de juiste ondersteuning. Alle leden van bijvoorbeeld het crisismanagementteam kunnen dan direct met elkaar in een conference call worden geplaatst. Zij kunnen daardoor direct de benodigde acties ondernemen. In EMS kan bovendien een koppeling worden gemaakt met externe hulpdiensten, zodat ook zij snel ingeschakeld kunnen worden bij zware calamiteiten.

Kennis bijhouden en taken toekennen

EMS is ook meteen uw geheugensteun op het gebied van bedrijfsveiligheid. Zo kunt u de certificaten van iedere BHV’er vastleggen en verstuurt EMS een melding als die bijna verlopen zijn. Bovendien kunt u periodiek terugkerende taken die regelmatig vergeten worden opslaan in het systeem. Denk hierbij aan het controleren van brandblussers, liften en sensoren. EMS stuurt een notificatie als het tijd is voor een nieuwe check.

Via de E-learning module kunnen uw BHV’ers heel eenvoudig op elk gewenst moment hun kennis testen en up to date houden. Omdat voor elke organisatie de module op maat gemaakt kan worden, kunnen uw bedrijfshulpverleners zelfs hun kennis over specifieke risicoscenario’s die spelen binnen uw organisatie bijhouden in EMS.

bhv1-1024x1024
bhv-e-learning-1024x1024

Rapportages & certificaten

EMS registreert de aanwezigheid van de bedrijfsveiligheid organisatie. Zodoende weet u precies of uw dagelijkse BHV organisatie draait volgens de gestelde criteria. De aanwezigheidsrapportage is real-time op te vragen of voor elke gewenste periode te ontvangen.

EMS helpt uw organisatie bovendien om te leren van elk noodgeval. Het systeem maakt na een melding automatisch een rapportage op met alle relevante informatie over de calamiteit. Daarnaast kunt u voor elke periode een overzicht van de incidenten uitdraaien, waardoor u precies weet wat er heeft plaatsgevonden op het gebied van bedrijfsveiligheid. Op die manier kunt u de veiligheidsstructuur verder verbeteren.

Na ieder incident is het tevens eenvoudig om snel een rapportage af te leveren aan uw leidinggevende. Wat is er gebeurd? Waar en wanneer vond het incident plaats? Welke BHV’ers zijn er opgeroepen en hoe snel is er gereageerd? Wat is er gecommuniceerd? Door zulke gedetailleerde rapportages gaat er geen kennis verloren en zorgt u ervoor dat de organisatie altijd blijft leren.

EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de App alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u sneller kunt reageren en (bedrijfs)risico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT