bhv-app

Snel reageren bij brand met de EMS Brandmeldinstallatie koppeling.

Door uw brandmeldinstallatie te koppelen met het EMS platform, komt bij een brand melding de hulpverlening snel en meer efficiënt op gang. Indien een brandmelding sensor actief wordt volgt automatisch een alarmering, volgens het aangemaakte EMS protocol, naar de aanwezige personen zoals BHV’ers en ontruimers. Met de koppeling van uw brandmeldcentrale aan uw EMS omgeving is uw organisatie direct geïnformeerd waar de mogelijke brand zich afspeelt. De notificatie op de EMS App geeft direct inzichtelijk weer in welke ruimte de mogelijke brand zich afspeelt en dus de schade beperkt kan worden.

ems-ploegleider-1024x1024

Brandmeldcentrale koppeling

De brandmeldcentrale communiceert met een directe koppeling over IP naar veelal een meldkamer als Securitas of Trigion (NEN 2535). De meldkamer volgt vervolgens de alarmering op en draagt zorg dat het afgesproken protocol uitgevoerd wordt. In geval van een alarm wordt er dus extern opgevolgd vanuit de meldkamer, uiteraard informeert de lokale alarmering ook personen via mogelijke piepers en de ‘slow whoop’ (bij escalatie). Er is echter veel tijd te winnen door de BMI te koppelen aan het EMS platform.

Door een eenvoudige ESPA koppeling op de brandmeldcentrale. Koppel een ESPA / IP convertor aan de BMI waarmee EMS een ‘kopie’ ontvangt van de eigenlijke melding. In deze informatie ziet u vervolgens precies in de EMS app waar de melding exact vandaan komt. Hiermee gaat geen tijd verloren door eerst het display op de brandmeldcentrale te moeten uitlezen maar kan er direct worden gereageerd worden en schade beperkt. Bij brand telt iedere seconde, EMS informeert uw BHV organisatie met gedetailleerde informatie zodat er direct en accuraat gereageerd kan worden.

ems-opschalen-1024x1024

Ieder type alarm volgens protocol afhandelen

Door EMS aan uw BMC te koppelen luistert EMS naar de types meldingen vanuit uw BMC. Deze verschillende typen meldingen zoals vooralarm, brandalarm, handmelder, sprinklerinstallatie en zo meer typen meldingen kunnen direct in EMS afgevangen worden met protocollen die direct op een correcte inzet voorzien. U bepaalt zelf welke personen geïnformeerd moeten worden voor opvolging op basis van vaardigheden of wie er genotificeerd moeten worden zoals bijvoorbeeld het management.

EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

Crisismanagement App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de App alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u sneller kunt reageren en (bedrijfs)risico’s minimaliseert.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT