Particle CORONA VEILIG WERKEN Voorkom een verhoogd CORONA besmettingsrisico door Co2.
Meet de luchtkwaliteit real-time met EMS climate.
Meer Informatie
Corona veilig werken

Particle CORONA VEILIG WERKEN Voorkom een verhoogd CORONA besmettingsrisico door Co2.
Meet de luchtkwaliteit real-time met EMS climate.
Meer Informatie

EEN GEZOND WERKKLIMAAT VOOR UW ORGANISATIE DOOR HET MONITOREN VAN LUCHTKWALITEIT

EMS Climate meet de luchtkwaliteit op basis van Co2, luchtvochtigheid en temperatuur. Op basis van real-time data stuurt EMS notificaties zodat de ruimte pro-actief geventileerd kan worden en het werkklimaat gegarandeerd en gezond blijft. Plug & Play het klimaat in iedere ruimte onder controle zonder installatiekosten of kabels.

EMS Climate, goede luchtkwaliteit om COVID-19 besmetting te verkleinen.

Schone lucht.. Het lijkt in Nederland misschien een vanzelfsprekendheid, maar de uitbraak van het coronavirus heeft het grote belang van goede ventilatie en een gezond binnenklimaat nog maar eens onderstreept. De exacte rol van aerosolen — kleine druppels die in de lucht blijven hangen — bij de verspreiding van het coronavirus is nog een onderwerp van studie, toch adviseert het RIVM om binnenruimtes goed te ventileren om zo te voorkomen dat mensen elkaar besmetten met COVID-19.

In veel bedrijfsgebouwen en publieke ruimtes wordt de lucht ververst door een klimaatsysteem. Maar hoe weet je nou hoe schoon de lucht is op jouw werkplek? Of hoe gezond het klimaat is in het klaslokaal waar jouw kind de hele dag zit?

Om medewerkers en bezoekers een veilige (werk)omgeving te bieden is het van cruciaal belang om de luchtkwaliteit continu te meten en op tijd te weten als het binnenklimaat dreigt te verslechteren. Met EMS Climate heb je in elke ruimte realtime inzicht in de luchtkwaliteit. Daardoor houd je de lucht schoon, het werkklimaat gezond en verklein je de kans op een COVID-19-besmetting.

Hoe werkt EMS Climate precies? De sensor meet continu de luchtkwaliteit op basis van CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. Via het online dashboard is vervolgens realtime te zien hoe schoon de lucht is. Iedere medewerker en/of bezoeker kan de actuele luchtkwaliteit bekijken door een QR-code te scannen.

Dreigt de luchtkwaliteit te slecht te worden, dan verstuurt EMS Climate een notificatie dat je moet ventileren. De sensor kan in elke binnenruimte worden geplaatst, zodat je overal in het (bedrijfs)gebouw het klimaat altijd gezond kan houden en de kans op een coronabesmetting zo klein mogelijk maakt.

EMS CLIMATE IN 5 STAPPEN:


       1. Laat de EMS Climate-sensor gratis installeren.
       2. Krijg realtime inzicht in de luchtkwaliteit.
       3. Ontvang een notificatie als de kwaliteit te slecht dreigt te worden.
       4. Ventileer op tijd en houd het binnenklimaat gezond.
       5. Minimaliseer de kans op een COVID-19-besmetting.

Luchtkwaliteit en coronabesmettingen

De luchtkwaliteit op de werkvloer en in publieke ruimtes spelen een een belangrijke rol in het minimaliseren van de kans op een coronabesmetting. Het RIVM stelt dat het voor bedrijfsgebouwen (nog) niet nodig is om af te wijken van de eisen voor ventilatie; het Bouwbesluit uit 2012 en de geldende coronamaatregelen zouden in principe voldoende zijn.

Toch adviseert het RIVM om vanwege de uitbraak van het coronavirus in elke ruimte nog eens te onderzoeken of het ventilatiesysteem wel voldoende in staat is om vuile lucht af te voeren en verse buitenlucht aan te voeren. Helemaal als in de ruimte andere activiteiten plaatsvinden dan oorspronkelijk was bedoeld. EMS Climate helpt je hierbij door in iedere afzonderlijke ruimte continu de luchtkwaliteit te meten.

Bovendien raadt het RIVM aan om ruimtes regelmatig zo’n 10 á 15 minuten te luchten, bijvoorbeeld door ramen en deuren open te zetten. Vooral tijdens pauzes en na samenkomsten van groepen (zoals voor en na een vergadering) is het van groot belang om de ruimte goed te luchten.

EMS Climate: voor wie?

EMS CLIMATE VOOR UW ORGANISATIE?

COVID-19 VEILIG WERKEN