Receptie als aanspreekpunt in de BHV organisatie Met het EMS receptieportaal is uw receptie onderdeel van de veiligheidsorganisatie. PROBEER 'EMS' 2 WEKEN UIT!
receptie-portaal-voor-bhv copy

De Receptie als centraal aanspreekpunt bij calamiteiten.

Bijna alle werknemers en bezoekers wenden zich in het geval van een calamiteit direct tot uw receptie. Als de centrale post binnen iedere organisatie zijn zij veelal het eerste aanspreekpunt. Maar hebben uw receptiemedewerkers dan de juiste middelen om adequaat te kunnen handelen? Zijn de protocollen die zij moeten volgen snel vindbaar? Zijn zij op de hoogte van de actuele bezetting van de BHV organisatie? Kunnen zij meteen de juiste hulpverleners bereiken?

Met het EMS-systeem, hét alles-in-één-platform voor bedrijfsveiligheid, heeft uw receptie alle middelen om adequaat te handelen bij incidenten. In het Receptie Portaal binnen EMS kunnen de medewerkers direct de juiste mensen alarmeren, zijn protocollen meteen voor handen en hebben zij elke minuut van de dag overzicht over de bezetting van de BHV organisatie.

Zodoende verkleint u met EMS de risico’s, houdt u incidenten beheersbaar en zorgt u voor een veilige omgeving voor al uw werknemers en bezoekers.

Alarmering, efficiënte inzet en opvolging

Bij levensbedreigende incidenten is het cruciaal om — naast het alarmeren van de 112-diensten — direct de juiste bedrijfshulpverleners in te schakelen. In EMS Admin richt u daarom het systeem in op basis van de vastgestelde risico’s. Voor ieder mogelijk incident maakt u een aparte alarmknop aan. Omdat in het systeem van iedere gebruiker de competenties worden vastgelegd, is het mogelijk om aan elke alarmknop de BHV’ers met de benodigde vaardigheden te koppelen.

Zodoende kan de receptie bij elk incident direct de juiste bedrijfshulpverleners alarmeren. Er gaat daardoor geen seconde verloren aan het bereiken van de geschikte BHV’er. Bij zowel een reanimatie als een sensormelding worden direct de personen met de vereiste vaardigheden genotificeerd.

Door voor elk mogelijk incident een protocol op te slaan in EMS kan de receptie altijd een melding maken in lijn met het vastgelegde scenario. Het protocol wordt bovendien meegestuurd met de melding naar de BHV’ers. Zij krijgen daardoor niet alleen de exacte locatie van het incident te zien, maar weten ook direct hoe zij moeten handelen en wanneer er opgeschaald moet worden.

ems-opschalen-1024x1024
aanwezigheidsregistratie

Aanwezigheid van de BHV organisatie

Om overzicht te houden over de real-time bezetting van de BHV organisatie en de aanwezige kennis, heeft de receptie in EMS de beschikking over een plattegrond van de gebouw(en). Daarop kunnen zij de locatie zien van iedere gebruiker (met zijn of haar competenties). Het is in EMS mogelijk dat de receptie overzicht houdt over meerdere panden van uw bedrijf of organisatie.

Bovendien maakt het systeem ieder uur een rapportage van de BHV bezetting. Op die manier weet u precies of uw BHV organisatie elke dag draait volgens de gestelde criteria. De aanwezigheidsrapportage is real-time op te vragen of voor elke gewenste periode te ontvangen. Momenten van onderbezetting zijn door de rapportage snel achterhaald, waardoor u de BHV organisatie snel kan verbeteren.

Rapportages & evaluatie, verbeteren door te leren.

Met EMS voorkomt u dat er een gebrekkige evaluatie plaatsvindt door onvolledige rapportage na incidenten. Het systeem maakt na elke calamiteit automatisch een rapportage aan met alle relevante informatie. Wat is er gebeurd? Waar en wanneer vond het incident plaats? Welke hulpverleners zijn er opgeroepen en hoe snel is er gereageerd? Wat is er gecommuniceerd? Daardoor heeft u naast de subjectieve data zoals verslagen van ooggetuigen ook meteen alle objectieve data voor handen.

Bovendien kunt u voor elke gewenste periode een overzicht van de incidenten uitdraaien. Daardoor weet u precies wat er heeft plaatsgevonden op het gebied van veiligheid. Zulke nauwkeurige rapportages stellen u in staat op een degelijke manier te evalueren. Daardoor worden niet telkens dezelfde fouten gemaakt bij incidenten, gaat er geen kennis verloren en blijft de organisatie altijd leren.

bhv-e-learning-1024x1024
bezoekerregistratie

Bezoekersregistratie & rapportages

Binnen EMS kan de receptie nog meer taken uitvoeren op het gebied van bedrijfsveiligheid. Zo is het mogelijk om een bezoekersregistratie bij te houden, waardoor altijd duidelijk is wie er in het gebouw zijn. Zij kunnen dan bovendien via EMS worden genotificeerd bij een incident.

Ook het beheer van het EMS-systeem, zoals het aanmaken van nieuwe gebruikers, kan eenvoudig door receptiemedewerkers worden gedaan. Hetzelfde geldt voor het uitzetten van taken. De periodieke controle van bijvoorbeeld brandblessures en sensoren — taken die nog weleens worden worden — kunnen zij toewijzen aan bepaalde gebruikers. EMS verstuurt hen een melding als het tijd is voor een nieuwe controle.

Daarnaast kan de receptie het management voorzien van rapportages over bijvoorbeeld de bezetting van de BHV organisatie of het aantal en type meldingen van een desgewenste periode. Aan de hand daarvan kan de veiligheidsstructuur weer verder worden verbeterd.

EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de App alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u sneller kunt reageren en (bedrijfs)risico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT