bhv-app

Internet of Things voor uw bedrijfsveiligheid.

Onze wereld wordt steeds digitaler. We zijn als mens meer ‘connected’ en zo zijn ook de dingen om ons heen steeds meer verbonden. Het verbinden aan het Internet of Things netwerk maar mogelijk dat sensor informatie ontvangen kan worden. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van het IoT netwerk en daarvoor geschikte hardware. Zodra deze ‘dingen’ online zijn kunnen ze communiceren met elkaar en met het EMS platform. EMS ondersteund het IoT netwerk en geeft handen en voeten aan het vaak minder toegankelijke IoT netwerk. Met EMS is IoT kinderspel geworden en op een plug&play wijze toepasbaar. Laat sensor informatie van betekenis zijn en reageer op informatie met EMS. Ontvangen data kan zo van betekenis kan zijn voor de veiligheid en/of het operationeel houden van uw organisatie. Zo kunt u met de IoT koppeling op het EMS platform nieuwe toepassingen en oplossingen creëren die tot nu toe onmogelijk leken.

ems-ploegleider-1024x1024

Internet of Things EMS Hardware

De hardware die op het EMS platform aangesloten kan worden komt in vele vormen en maten en verschillende leveranciers die hun sensoren uitrusten met een IoT chip. Zo zijn er verschillende sensoren, bewegingsmelders of drukknoppen waarmee temperatuur, beweging of een incident mee gemeld kan worden op het EMS platform. De hardware staat volledig los van uw interne netwerk en heeft dus ook geen SIM kaart nodig om de data uit te sturen. Dit maakt dat de energiezuinige hardware vrijwel overal geplaatst kan worden zonder installatie of onderhoud. Indien de batterijen leeg raken notificeert het EMS platform dit aan de beheerder.

ems-opschalen-1024x1024

EMS Internet of Things Toepassingen

De toepassing van sensoren in het EMS-platform zijn eindeloos. Zo is het bewaken van de conditie van de AED en het uit de kast halen van de AED direct via EMS door te koppelen aan een oproep richting de hulpverlening, een toepassing waar iedere seconde telt. Daarnaast is het koppelen van rookmelders, aanwezigheidssensoren een netwerk onafhankelijke toepassing voor brandveiligheid en inbraak. Met de EMS noodknoppen is het mogelijk om centrale BHV of agressie knoppen te plaatsen in spreekkamers of kantoren om zo razendsnel een oproep voor hulpverlening uit te kunnen sturen.

  • Zorg: In de zorg maakt IoT op het EMS platform het mogelijk voor senioren om langer zelfstandig te kunnen wonen door lichtsensoren, bewegingsdetectie en druknoppen.
  • Industrie: Brandveiligheid in de industrie, indien er een deur wordt geopend die gesloten moet blijven zoals een branddeur dan wordt dit door EMS geregistreerd en aan de veiligheidsverantwoordelijke gemeld. Stofmeting in bepaalde ruimtes voor een veilige werkomgeving.
  • Horeca: Toegankelijkheid voor de hotelbranche door minder valide of senioren met een gerust gevoel te ontvangen. Met de De EMS noodknop is hulp in een fractie van een seconde opgeroepen. Denk ook aan high-service gerelateerde zaken waar de EMS knop voor roomservice of aan melding voor bediening in vergaderruimtes invulling kan geven.
  • Waterschappen: Wanneer zit een rattenval vol, hoe hoog is de waterstand in een bepaald deel. Onderhoudsinterval van machines en pompen.
EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

Crisismanagement App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de App alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u sneller kunt reageren en (bedrijfs)risico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT