Corona social distance 1,5 meter Social Distance en een veilige werkplek Met EMS de 1,5 meter geautomatiseerd. Meer controle op een veilige werkomgeving. MEER INFORMATIE
social-distance

Monitor het aantal personen per ruimte in real-time

Door de aanhoudende verspreiding van het coronavirus is iedereen in Nederland nog altijd verplicht om zich te houden aan de 1,5 meter-regel, maar tegelijkertijd keren steeds meer mensen terug naar kantoor om daar te gaan werken. U staat daardoor voor de grote uitdaging om te bepalen hoeveel mensen welkom zijn en moet er bovendien voor zorgen dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden. Want niemand zit te wachten op een corona-uitbraak onder het personeel.

Maar hoe pakt u dat nou het beste aan? Hoe blijft u op de hoogte van het aantal mensen binnen uw pand? Op welke manier houdt u bij wanneer het maximaal aantal personen per verdieping of ruimte is bereikt? En welke maatregelen leiden tot de meest efficiënte manier van werken?

Het EMS-systeem kan u daar als alles-in-één-platform voor bedrijfsveiligheid bij helpen. Als het maximale aantal personen per kantoorruimte (en dus ook voor het hele pand) is berekend, kunnen we door gebruik te maken van een sensornetwerk op basis van IoT (Internet of Things) met verschillende apparaten en sensoren meten hoeveel mensen er in iedere ruimte aanwezig zijn.

Direct een melding bij te hoge bezetting

Op het moment dat het maximale aantal mensen is bereikt, kan dat met behulp van EMS op verschillende manieren duidelijk worden gemaakt. Zo kan het systeem volledig automatisch een melding versturen naar personen die daar vooraf voor zijn aangewezen. Daarbij kunt u denken aan de receptie, teamleiders en/of veiligheidscoördinatoren. Zij kunnen vervolgens passende maatregelen nemen.

Naast digitale meldingen is het ook mogelijk om fysiek zichtbaar te maken dat er niet meer mensen passen in een bepaalde ruimte, op een vleugel of in het pand. Dat kan bijvoorbeeld met een lichtindicatie, zoals een stoplicht, of via een bepaalde geluidstoon.

Wij denken graag met u mee over de oplossing die u kan ondersteunen bij het waarborgen van de onderlinge afstanden. Op die manier creëert u ondanks de corona-pandemie een veilige werkplek voor uw medewerkers en verkleint u de risico’s op een uitbraak onder uw personeel.

ems-opschalen-1024x1024
iot-social-distance

Internet of Things (IoT)

Social distancing op het EMS platform helpt een veilige werkomgeving te kunnen handhaven. Om aan te geven dat het maximale aantal mensen is bereikt, maken we gebruik van het IoT netwerk. Personen worden geregistreerd bij binnenkomst en wanneer het maximale aantal bereikt is kan er een actie volgen. Tevens is het mogelijk om actief de onderlinge afstand van elkaar te meten en zo de 1,5 meter te handhaven. Mocht de minimale afstand overschreden worden dan volgt een audio notificatie. Zo houden we de werkomgeving veilig.

Bijna alle ‘dingen’ kunnen tegenwoordig worden verbonden met het internet. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van onder meer sensoren. Daardoor kunnen deze ‘dingen’ met elkaar communiceren met elkaar, gebruikers of andere verbonden partijen. Dat is the Internet of Things.

EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de App alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u sneller kunt reageren en (bedrijfs)risico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT