Gebouwbeheer en veiligheid met EMS BRANDVEILIGHEID EN BHV CENTRAAL GEREGELD. PROBEER 'EMS' 2 WEKEN UIT!
28

BHV

Aantal BHV aanwezig
3

INCIDENTEN

Geregistreerde incidenten
130

PERSONEN

Aanwezige personen
18

MELDINGEN

Incident meldingen

Bedrijfsveiligheid inzichtelijk voor de facilitaire dienst

Grote groepen mensen die aan het werk zijn verspreid over meerdere gebouwen of in een kantoorpand met verschillende bedrijven op elke verdieping. Hoe gaat u om met de veiligheidsrisico’s? Heeft u altijd overzicht over uw BHV organisatie? Kunt u alle aanwezigen wel op tijd bereiken bij een brandmelding? Hoe zorgt u ervoor dat bij een reanimatie de BHV’er met de benodigde vaardigheden snel wordt gealarmeerd?

Het EMS-systeem is als alles-in-één-platform voor bedrijfsveiligheid dé oplossing voor iedere gebouwbeheerder. Met EMS heeft u altijd overzicht over de aanwezige BHV organisatie. Daarmee creëert u een veilig gevoel bij alle mensen in uw pand(en).

Met de app voor mobiele telefoons, desktop app en fysieke noodknoppen van het EMS-systeem is het mogelijk om bij noodgevallen eenvoudig en snel de juiste mensen te alarmeren. Daardoor kan er door de BHV’er met de benodigde vaardigheden adequaat worden gehandeld in het geval van een calamiteit, is iedereen in uw gebouw(en) te bereiken en verkleint u de risico’s.

Bedrijfsterrein en Bedrijfsverzamelgebouw

Bent u als beheerder van een multi tenant gebouw in staat om bij een calamiteit elk bedrijf te informeren? Door in elk geval bij één BHV’er per bedrijf de EMS app te installeren, kan de overkoepelende veiligheidsorganisatie of receptie bij een (zware) calamiteit zoals een bommelding iedereen eenvoudig en snel alarmeren en informeren. Zo kunnen alle werknemers veilig aan het werk in uw gebouw(en).

Hetzelfde geldt voor bedrijventerreinen. Elk bedrijf is weliswaar verantwoordelijk voor de interne veiligheid, maar voor grote incidenten is er veelal één veiligheidsorganisatie. Hoe kan die op dit moment snel omliggende bedrijven informeren en/of alarmeren bij een calamiteit? Met de EMS app en plattegrond houdt u overzicht over de aanwezigheid bij de verschillende bedrijven en bent u in staat om hen snel te bereiken bij noodgevallen.

bhv-locatie

Hogescholen en Universiteiten

Binnen het EMS-systeem is op de gedetailleerde plattegrond van het complex en van de binnenkant van de gebouwen eenvoudig te zien waar de gebruikers van de EMS app zijn. Omdat van iedere gebruiker de competenties worden geregistreerd, is het altijd duidelijk of er voor elk type incident voldoende bedrijfshulpverleners aanwezig zijn.

Daarmee is EMS de beste tool voor onder meer BHV organisaties van grote (semi-)publieke instellingen zoals universiteiten en hogescholen, waar veel studenten en personeelsleden verspreid over meerdere gebouwen aan het werk zijn. Bij incidenten staat de BHV organisatie namelijk voor de uitdaging om de mensen met de benodigde vaardigheden snel op de juiste plek te krijgen. Of, bijvoorbeeld in het geval van een ontruiming, alle aanwezigen in de gebouwen te bereiken. EMS biedt daarvoor alle cruciale functionaliteiten.

Receptie Portaal

De receptie is over het algemeen het centrale aanspreekpunt in bedrijfsverzamelgebouwen en bij publieke instellingen. Bezoekers worden veelal niet geregistreerd en gezien het open karakter van de organisatie zullen incidenten dan ook veelal hier gemeld worden.

Met het Receptie Portaal van het EMS-systeem kan de receptie bij een incident melding direct handelen in lijn met de op voorhand vastgelegde scenario’s en daarbij overzicht houden over de BHV organisatie en worden BHV’ers eenvoudig gemobiliseerd in het geval van een calamiteit.

Het receptie portaal stelt de receptie tevens in staat bezoekers te registreren zodat bij een mogelijke evacuatie direct inzichtelijk is wie er in het pand is.

Event-bhv-risico-type
Illustration_D(2)

Koppeling brandmeldcentrale

EMS maakt het mogelijk om de brandmeldcentrale te koppelen. Zo hangen er in gebouwen met een brandmeldinstallatie op elke verdieping verschillende sensoren zoals rookmelders, handdrukmelders of andere type sensoren die gekoppeld zijn aan de centrale brandmeldcentrale in het pand.

Door de brandmeldcentrale te koppelen aan het EMS-systeem is direct de exacte locatie van de melding bekend en zichtbaar in de EMS app. Bovendien wordt alarmering van mogelijke andere huurders in het pand en de onderlinge communicatie meteen tot stand gebracht op basis van het aan de brandmeldinstallatie gekoppelde protocol.

Gebruik makend van EMS Voice maakt dat er ook direct uitgebeld kan worden naar medewerkers die geen EMS App hebben.

Vooraf procedures vastleggen

Bij elk bedrijf zijn er een aantal personen verantwoordelijk voor de veiligheid, waarvan de BHV organisatie een onderdeel is. Vaak zitten alle gemaakte procedures, plannen en ideeën bij slechts een aantal mensen in het hoofd. Dat is een kwetsbare en mogelijk gevaarlijke situatie. In het EMS-systeem kunt u alle protocollen, noodplannen en evaluaties gestructureerd vastleggen, zodat deze voor iedereen inzichtelijk zijn.

Gebruikers kunnen daardoor cruciale informatie snel en eenvoudig terugvinden bij calamiteiten. Bovendien is het mogelijk om instructies of protocollen mee te sturen bij een melding, waardoor de gealarmeerde personen precies weten wat zij moeten doen.

bhv-e-learning-1024x1024
bhv-app-plaatsbepaling

Inpandige plaatsbepaling, snelle opvolging bij incidenten!

  • Gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties.
  • Indoor plaatsbepaling met duidelijke benaming per locatie.
  • Alarmering en Incident notificaties met de EMS App en overige kanalen.
  • Notificaties aan relevante personen en vaardigheden.
  • Directe communicatie tijdens incidenten via push-to-talk, conference call, beeldbellen en chat.
  • Gedetailleerde aanwezigheid en incident rapportage.
  • Creëer uw eigen scenario's, op maat voor uw organisatie.
  • Centrale Receptie portaal
  • EMS Voice, eenvoudig alarmeren door te bellen!
  • Koppel elke brandmeldinstallatie via ESPA aan EMS voor snelle inzet van BHV.
EMS IS O.A. ACTIEF BIJ DE VOLGENDE ORGANISATIES
EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de BHV app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT