Een veilige omgeving voor onderwijs MET EMS EEN VEILIGE OMGEVING VOOR STUDENTEN EN PERSONEEL PROBEER 'EMS' 2 WEKEN UIT!
bhv-app

Veiligheid en BHV goed geregeld!

Elke dag bewegen zich duizenden leerlingen door uw schoolgebouwen. Iedere scholier draagt heeft eigen risico’s. De één is licht ontvlambaar, waardoor een vechtpartijtje zo is ontstaan. De ander heeft — zonder dat iedereen het weet — een chronische ziekte en kan zomaar gezondheidsklachten krijgen. En dan zijn er ook nog de praktijklessen waarin er van alles kan gebeuren. Kortom, een (zwaar) incident ligt altijd op de loer.

Hoe waarborgt uw facilitaire afdeling de veiligheid van alle leerlingen en het personeel? Heeft u altijd overzicht over de BHV organisatie? Weet u hoeveel en waar de BHV’ers zich bevinden in het gebouw? En kunnen zij adequaat handelen bij een vechtpartij, ongeluk of medisch noodgeval?

Als antwoord op al die vragen is er het EMS-systeem. Dat is hét alles-in-één-platform voor bedrijfsveiligheid. Met EMS houdt u overzicht over de bezetting van de BHV organisatie, worden in het geval van een calamiteit meteen de bedrijfshulpverleners gealarmeerd met de benodigde competenties en is cruciale informatie zoals noodplannen direct voor handen.

Vooraf procedures vastleggen

Het is onmogelijk om van al uw leerlingen de gezondheidsrisico’s te kennen. EMS stelt u in staat om persoonlijke informatie vast te leggen. Stel dat er iemand diabetes heeft, dan kunt u in de app opslaan hoe die leerling moet worden geholpen als die flauwvalt en waar de benodigde spullen liggen. Daardoor kan iedere ouder zijn kind met een gerust gevoel naar school sturen.

Daarnaast is het mogelijk om in EMS alle belangrijke informatie zoals protocollen en noodplannen opslaan. Zo is die voor alle BHV’ers te allen tijde beschikbaar, voorkomt u dat cruciale informatie slechts bij een aantal medewerkers bekend is — een potentieel gevaarlijke situatie — en wordt alle aanwezige veiligheidskennis binnen de school met elkaar gedeeld. Bovendien kunt u daardoor informatie direct meesturen bij het maken van een melding, zodat medewerkers direct weten wat ze moeten doen

bhv-e-learning-1024x1024
BHV-locatie

Overzicht met plattegrond

In het systeem worden de competenties iedere gebruiker vastgelegd. Door middel van de EMS app is op de plattegrond van het schoolgebouw de exacte locatie te zien van de gebruikers. Zo is er altijd overzicht van de aanwezige BHV’ers en hun vaardigheden. Daardoor kan er snel en efficiënt worden gehandeld bij incidenten.

Ook is het mogelijk om fysieke alarmknoppen en sensorsystemen te koppelen aan het EMS platform. Is er bijvoorbeeld een vechtpartij in de aula van het gebouw, dan worden bij een druk op de noodknop direct de BHV’ers opgeroepen. Daardoor kunt u tijdig ingrijpen, voorkomt u verdere escalatie en houdt u uw school veilig.

Receptie Portaal

Wilt u precies weten welke bezoekers er in de school zijn? Dan kan er binnen het EMS-systeem ook een aanwezigheidsregistratie worden bijgehouden. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan door de receptie in het Receptie Portaal. Daarin is het ook mogelijk om meldingen van incidenten te maken op basis van vastgelegde scenario’s, zodat de juiste BHV’ers eenvoudig worden gemobiliseerd. Bovendien kan in het Receptie Portaal door middel van de plattegrond overzicht worden gehouden over de BHV organisatie. Dat kan zelfs over meerdere vestigingen tegelijkertijd.

Event-bhv-risico-type
bhv-app-plaatsbepaling

Inpandige plaatsbepaling, snelle opvolging bij incidenten!

  • Gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties.
  • Indoor plaatsbepaling met duidelijke benaming per locatie.
  • Alarmering en Incident notificaties met de EMS App en overige kanalen.
  • Notificaties aan relevante personen en vaardigheden.
  • Directe communicatie tijdens incidenten via push-to-talk, conference call, beeldbellen en chat.
  • Gedetailleerde aanwezigheid en incident rapportage.
  • Creëer uw eigen scenario's, op maat voor uw organisatie.
  • Centrale Receptie portaal
  • EMS Voice, eenvoudig alarmeren door te bellen!
  • Koppel elke brandmeldinstallatie via ESPA aan EMS voor snelle inzet van BHV.
EMS IS O.A. ACTIEF BIJ DE VOLGENDE ORGANISATIES
EMS BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN
BHV-App-EMS_Admin

Dashboard

Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

bhv-app

BHV App

Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de BHV app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

bhv-app-events

Events

Maak events aan voor alles wat er mogelijk binnen uw organisatie kan plaatsvinden. Ken vaardigheden toe aan personen. Per event schrijft u een protocol en stelt u gebruikers, locaties en competenties in.

BHV-App-Rapportage

Rapportages

EMS brengt van uur tot uur (grafisch) in beeld of uw organisatie compliant is met uw minimale bezettingseisen. Dankzij de uitgebreide rapporten kunt u achteraf evalueren en verantwoorden.

Receptie Portaal

Reageer en beheer incidenten via een centraal punt binnen de organisatie. Met EMS receptie portaal heeft u de juiste tools op de juiste plaats om inzicht te houden en efficient te reageren.

EMS Desktop

Direct notificeren op ieder beeldscherm in uw organisatie? Met de EMS Desktop app notificeert u al uw medewerkers in geval van evacuatie of calamiteit direct op hun beeldscherm.

Brandmeldcentrale

Koppel uw brandmeldcentrale aan het EMS platform via een ESPA koppeling. Maak meldingen vanuit de BMC inzichtelijk met aanvullende informatie op de EMS app om zo snel en adequaat te reageren.

Internet of Things

Koppel IoT sensoren aan uw EMS omgeving, laat het IoT voor u werken! Sensor informatie zoals alarmknoppen, rookmelders, bewegingsdetectie direct gekoppeld aan de juiste persoon.

EEN VRIJBLIJVENDE DEMO INPLANNEN?

STUUR ONS EEN BERICHT